Vlinders in groep 1-2

Net als in heel veel andere groepen hebben wij ook eitjes, rupsen en vlinders in de klas. Toen we vrijdag naar huis gingen waren er al 2 vlinders uit hun cocon gekomen. Wat een verrassing toen we er op maandag weer waren! Er zaten nu 5 vlinders in de bak! 

Natuurlijk vinden vlinders het veel fijner om buiten rond te vliegen. Daarom hebben we ze vrij gelaten. Ze konden niet allemaal meteen goed vliegen. Er vlogen 3 vlinders meteen weg, eentje bleef in de struiken zitten en de laatste vloog rechtstreeks in de put!! We konden hem er nog uithalen, maar hij was wel helemaal nat. Maar toen hij een tijdje in de zon had zitten drogen gingen zijn vleugeltjes weer bewegen en lukte het een stukje te vliegen.

Daaaaag vlinders!! Goede reis!

4 april 2011 - Op excursie!!

Wij werken in onze klas al een tijdje over vroeger. We weten al dat de spulletjes er toen heel anders uit zagen. In ons lokaal hebben we een eigen museumpje met oude spullen. En op maandag 4 april zijn we naar streekmuseum "de acht zaligheden" in Eersel geweest. Daar hebben ze nog veel meer spullen van vroeger! Er waren ook twee meneren, die ons er veel over konden vertellen. Zo kon je zien hoe de huizen van vroeger er binnen uit zagen. Wist je dat ze toen een stoel hadden met een po erin?? Ook kon je zien wat voor werk de mensen deden. Er was een oude oven, je kon zien hoe ze klompen maakten en nog heeeel veel meer! En toen we alles gezien hadden mochten we ook nog spelletjes van vroeger doen! Het was een hele leuke ochtend!

KLEIN BEZOEK IN DE KLAS!

Op woensdag 1 juni kregen wij visite in onze klas!

Dieke liet vol trots haar nieuwe broertje Loek aan ons zien. Hij was nog geen 2 weekjes oud en kwam al samen met zijn moeder en andere grote zus in de klas. Een aantal kinderen stelde een vraagje. Het allerleukste was nog wel dat Loek bij iedereen even op schoot mocht zitten! Tenslotte zongen we nog heel zachtjes "Lang zal hij leven"! Wat leuk dat ze er waren!!

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl