Muziekoptreden Leenhoef

'Boerderijbezoek' Jochem

Koningsspelen!

Een drukke week zo net voor de meivakantie hebben we op vrijdag afgesloten met de Koningsspelen. Deze ochtend begonnen we met een gezond en gezellig ontbijt in de klas. Na het eten was het tijd voor beweging. Eerst hebben we met alle kinderen gedanst op het liedje ‘Bewegen is gezond’ van Kinderen voor kinderen. Daarna was het tijd om buiten aan de slag te gaan met het nieuwe spelmateriaal wat we gekregen hebben. Ondanks de regen, die zich al snel aandiende, heeft jong en oud zich goed vermaakt met allerlei spellen, zoals basketbal, estafette en hoelahoepen. 

Tot slot hebben we in de klas de laatste dingetjes gedaan voor Moederdag en de klas netjes opgeruimd. Deze leuke ochtend was snel voorbij, en toen was het tijd voor… VAKANTIE!!!

 

Iedereen een hele leuke vakantie en fijne Moederdag gewenst!

Techniekochtend 'constructie'

Op woensdag 24 april heeft de tweede techniekochtend van dit schooljaar plaats gevonden. Deze keer wat het thema van de ochtend ‘constructie’. Om te weten wat constructie precies is hebben we gekeken naar een filmpjes van Flip de Beer over het bouwen van een huis en het bouwen van een brug. 

Tijdens deze ochtend zijn we natuurlijk ook zelf aan de slag geweest met het maken van allerlei constructies. We hadden allemaal een opdrachtenblad, zodat we zelf konden kiezen welke proefjes en werkjes we wilden doen. We konden kiezen uit het timmeren van een driehoek en een vierkant, het plakken en stempelen van een metselverband, het bouwen van een bruggetje met lego, het maken van een tentje, het bouwen van een stevige toren in de bouwhoek en kleuren. We hebben onder andere geleerd dat een driehoek een stevige constructie is en op welke manier je een stevige muur kunt metselen.

Tot slot was er in de speelzaal een gezamenlijke afsluiting waarbij we gezien hebben wat alle kinderen tijdens deze techniekochtend gedaan hebben. Ook wij hebben onze bevindingen laten zien en verteld.

Tijdens de ochtend hebben we hulp gehad van verschillende ouders. Juf Sabine had voor ons alles erg goed voorbereid, waardoor we veel hebben kunnen doen en kunnen leren. Dank je wel daarvoor!

Verkeersactiviteit groep 1 t/m 4

 

Op woensdag 17 april zijn de groepen 1 t/m 4 volop aan de slag geweest met allerlei praktische verkeersactiviteiten. Bijna iedereen was die morgen op de fiets/step naar school gekomen. Op de speelplaats hebben de kinderen  fietsbehendigheden en fietsvaardigheden geoefend. Daarnaast hebben we onder andere het oversteken geoefend bij een zebrapad en een kruispunt. We hadden zelfs echte verkeerslichten! Ook is er gewandeld door Knegsel waarbij we op zoek zijn gegaan naar verschillende symbolen die met het verkeer te maken hebben of welke spelletjes je kan spelen op speelplekken in Knegsel.

Het mooie weer en de hulp van verschillende ouders hebben gezorgd voor een geslaagde activiteit! We willen alle ouders bedanken voor de hulp!

 

Eiersalade maken

Feest juf Monique en juf Marianne

Carnaval!

De aftrap voor carnaval is gegeven! Op vrijdag 8 februari hebben we met de hele school flink gefeest in de Leenhoef. Iedereen zag er prachtig uit en we hebben ons goed vermaakt met dansen, hossen, spelen en kleuren!

Bezoek bibliotheek: Mannetje Jas

Op vrijdagochtend 25 januari hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Eersel. Voorafgaand aan het bezoek hebben we allemaal een lekker warme jas gemaakt voor Mannetje Jas. Ook hebben we het lied van Mannetje Jas en het lied 'Klappertanden' geleerd.
Toen we aankwamen bij de bibliotheek stond de mevrouw van de bibliotheek ons al klappertandend op te wachten. In de bibliotheek stond ook het jassenhuis van Mannetje Jas klaar. 
Al snel was het tijd voor het verhaal van Mannetje Jas. Heel stil hebben we geluisterd naar het spannende verhaal van Mannetje Jas die het áltijd koud had. Zelfs met zoveel jassen aan dat hij niet meer in zijn huis pastte had hij toch nog koud... 
Na een speurtocht en het zelf lezen van boeken deden we tot slot een spel met de muts van Mannetje Jas. Toen was de tijd alweer voorbij. 
Het was een geslaagd biebbezoek, want we vonden "alles leuk"! Alle mama's bedankt voor het halen en brengen van ons allemaal!

Iedereen is van harte welkom om een keer een bezoekje te brengen aan de bibliotheek in Eersel!

Sneeuwpret!

Sinterklaas is net weer vertrokken naar Spanje en het volgende feest kan alweer beginnen: de eerste sneeuw is gevallen!! De kinderen konden niet wachten om naar buiten met de sneeuw te gaan spelen!! Ze hebben helemaal geen last van de kou, want er wordt hard gewerkt.

Sinterklaas bij ons in de klas

Op 5 december kwam Sinterklaas met twee Pieten bij ons in de klas. Niet alleen voor ons was dat spannend, maar ook de Pieten leken een beetje zenuwachtig zijn...
Na even gepraat te hebben met Sinterklaas hebben we een liedje, een versje en een dansje aan Sinterklaas en de Pieten laten zien.
Natuurlijk had Sinterklaas ook cadeautjes voor ons meegenomen. Deze hebben we al volop gebruikt!!
Het was een gezellige ochtend voor ons allemaal. Dank je wel Sinterklaas en tot volgend jaar!!

Kunstjesvoorstelling

Als afsluiting van het anker 'Kikker is verliefd' hebben we een voorstelling gehouden voor onze papa's en mama's. Kikker wilde aan eend laten merken dat hij verliefd op haar was door het doen van allemaal kunstjes.
Wij wilden natuurlijk ook graag laten zien wat wij allemaal al kunnen. Daarom hebben we onder andere gewerkt rondom 'kijk eens wat wij al kunnen...'
Tijdens de voorstelling waren er een heleboel papa's en mama's die kwamen kijken naar onze kunstjes. Dat vonden we natuurlijk erg leuk! Ondanks dat we wat kriebels in onze buik hadden omdat het toch wel spannend was, is de voorstelling super goed gegaan. Van onze papa's en mama's hebben we al gehoord dat we het knap gedaan hebben!! 

Welkom bij de voorstelling van groep 1-2...!

Kijk eens wat wij al kunnen...

Verjaardag van de juffen

Op dinsdag 23 oktober vierden we de verjaardagen van onze juffen in de klas. We mochten allemaal verkleed naar school komen, dat zag er gezellig uit! De juffen waren niet verkleed, maar zagen er toch bijzonder uit...
Het was een gezellige dag met veel feestelijke, leuke en lekkere dingen en het was ook nog eens mooi weer, waardoor we veel buiten hebben kunnen spelen!

Natuurlijk willen de juffen iedereen hartelijk bedanken voor alle felicitaties en de leuke cadeautjes!

Speelwerkuur

Bij ons in de klas wordt hard gewerkt. We willen jullie graag laten zien wat we tijdens het speelwerkuur zoal doen.

Juf Susan trouwt

Omdat juf Susan van groep 7-8 ging trouwen kwam ze ook bij ons in de klas langs. We hadden voor haar een witbrood gemaakt met van ons allemaal een tekening er tussen. Bij ons in de klas kreeg juf Susan haar trouwschoenen zodat ze, wanneer ze in alle klassen was geweest, een echt bruidje was. Als afsluiting van haar feestje op school hebben we met alle kinderen een lied voor haar en Johan gezongen.

De Kinderboekenweek

In de klas hebben we het lied ‘Hallo wereld’ van Kinderen voor Kinderen volop geoefend.
Toen was het moment daar dat we als opening van de Kinderboekenweek met alle kinderen van de school in het lokaal van groep 7-8 gingen dansen en zingen op dit lied.

Na de gezamenlijke opening lazen de kinderen van groep 5-6 een boekje aan ons voor.

Schoolreisje naar 'De Oliemeulen'

Het is ondertussen alweer even geleden, maar wij zijn het nog niet vergeten: het schoolreisje naar 'De Oliemeulen'! Daarom hier nog een paar foto's om te laten zien wat voor leuke en stoere dingen we daar gedaan hebben!

Informatie

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl