Bezoekje aan de brandweer

Op 21 juni brachten we een bezoekje aan de brandweer. We leerden wat je moet doen bij brand en hoe belangrijk rookmelders zijn. Ook mochten we met de brandslangen spuiten. Psssjjjjjjj.

Welkom bij groep 3-4

Eindelijk is het dan gelukt. Nieuws uit groep 3-4 op de website van de meester Gijbelsschool.  We hopen voortaan regelmatig van ons te laten horen.

Groet van de juffen Annie en Sabine

  

Smoelenboek cluster 3-4

Lekker zacht dat meel

Bezoek aan de molen

Waterspel met de brandweerslang

Techniekochtend

Thema verkeer

Het thema dat deze weken in de onderbouw wordt behandeld is verkeer. Er is al uitgebreid gesproken over allerlei vervoersmiddelen. Verder komen verkeersregels aan de orde. Ook weten de kinderen dat er verschillende soorten borden zijn: Je moet hier..., Kijk hier is...., Pas op ....-borden.

Tijdens het werkuur wordt er geteld hoeveel verkeer er de school passeert. Er worden fietsen nagetekend en auto's nagebouwd.

Tijdens de verkeersochtend konden de kinderen hun fietsvaardigheden oefenen. Ook werd er een wandeling door het dorp gemaakt om kennis te maken met diverse verkeerssituaties.

 

21 juni verjaardag juffen

21 juni was het feestje van de juffen. Wat een prachtige vazen kregen we van de kinderen. Ook waren er leuke (zelfgemaakte) kadootjes. Na het uitpakken gingen we naar Vessem om er 3 gebouwen te gaan bezoeken. We gingen naar het huis van juf Sabine. Daar konden de kinderen cake versieren en opeten. Verder waren er allerlei gezelschapsspelletjes en kon in de tuin worden gespeeld. Het tweede gebouw was de brandweerkazerne. Hier werd ons geleerd wat we moeten doen als er brand is en hoe belangrijk een brandmelder is. We mochten in een echter brandweerwagen zitten. En tot slot hebben we een spuitwedstrijdje gehouden met water uit een brandweerslang. Brandweer bedankt! Het derde gebouw in Vessem was de molen. Ook hier kregen we een leuke rondleiding. 

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl