Sportdag 2014

Een gezellige, warme en sportieve dag met veel sporten en spelletjes, met aan het eind de traditionele wedstrijd van groep 8 tegen de leerkrachten en ouders.

Fijne moederdag

Kangadansen met groep 5-6

We kregen chemie-les. We hebben speelslijm gemaakt!

Pasen

Werken, leren, feestjes vieren

werken, leren, feestjes vieren

Prijs

Carnaval in de Leenhoef was weer een geslaagd feest. Er waren leuke optredens en er werd vrolijk gedanst.

Carnaval

Museum

Een geslaagde tentoonstelling voor ouders, grootouders en andere groepen van school.

Knutselen voor carnaval

Schrijven met een kroontjespen

Dino in het bos

Dino en zo

Vroeger

In de klas werken we nu rondom het thema 'vroeger'. 4 weken stonden de dino's centraal en nu leren we over de tijd waarin opa en oma geboren zijn. Er ontstaat een heus museum met oude spullen in onze klas. Kom gerust een kijkje nemen!

Een kersttoneelstuk voor groep 1/2

Met een tablet kun je ook leren!

Kort na de Sint is het alweer tijd voor de kerstboom

Sinterklaas in de klas!

25 oktober.

Wij gaan op bezoek bij de bibliotheek.

We lopen achter de juf met de knapzak aan en gaan luisteren naar een mooi verhaal. Als we thuis ook goed lezen dan kunnen we een leesdiploma verdienen!

 

Verkeersochtend

Schooluitje naar de dierentuin

Verkeerssituaties nabouwen in de klas

Uitstapje vliegveld Eindhoven

Vliegtuigen kijken

De techniekochtend ging over machines en robots

Een echte voetbalrobot

Kijk, mijn derde wieltje draaide niet, want hij raakte het tweede wieltje niet

Een tractor op het schoolplein

Tandwielen op een fiets

Beeldje van klei

Bij de lessen vreedzame school leren we dat we samen verantwoordelijk zijn voor een goede sfeer. We hebben samen afspraken gemaakt over samenwerken en samenspelen. Ook hebben we ieder een taakje gekozen of geloot.

Leren is leuk

GROEP 3-4 VAN MAAND TOT MAAND

augustus

Augustus 2013: We zijn vol enthousiasme begonnen. De eerste nieuwe woorden zijn geleerd en de eerste sommen zijn weer gemaakt. Ook hebben we afspraken gemaakt voor een goede sfeer in de groep.

september

September 2013: Bij ons eerste thema 'Waar is het?' ging het over verkeer. De kinderen hebben o.a. verkeersborden gemaakt, die aan bomen bij de school werden opgehangen. Ook hebben we een bezoek gebracht aan het vliegveld Eindhoven. Veel gezien en geleerd.

september

De techniekochtend op 27 sept. had als thema 'machines en robots' We leerden o.a. over tandwielen en hefbomen. Er zijn echte robots gedemonstreerd en er stond een grote tractor op het schoolplein.

oktober t/m februari

Oktober en november: thema 'Jij en ik'. Er werden zelfportretten geschilderd, muziekinstrumenten gemaakt. Er is gelezen en gesproken over andere culturen en gewoontes.

December stond in het teken van Sinterklaas en Kerstmis. We hebben een toneelstuk opgevoerd voor groep 1-2. Dat was een succes.

Groep 3-4 heeft ook nog een leuke theatervoorstelling bezocht in Podium 10 te Bladel. Het ging over Yurko, de kleine reus. De kinderen waren betrokken en vonden het leuk.

Januari en februari 2014 stonden in het teken van het thema 'Wanneer was dat?'. De eerste 4 weken stond het tijdperk van de dino's centraal en daarna ging het 4 weken over de tijd waarin opa en oma geboren zijn. Er kwam een museum in de klas en de ouders/grootouders en andere groepen mochten een kijkje komen nemen. Ze kregen uitleg van de kinderen, die over de oude voorwerpen teksten hadden geschreven.

maart

Na het feestgedruis van carnaval gingen we weer serieus aan het werk. Het thema 'Hoe werkt het?' werd gestart. Techniek spreekt de meeste kinderen aan. Woordenschat werd uitgebreid met o.a verbindingen, katrol, hefboom. De techniek van het borduren werd uitgevoerd. Verder zagen we kinderen metselen met echte steentjes en werden profielen gevouwen van repen om daarmee een constructie te maken. De nieuwbouw van de school verloopt voorspoedig en er valt veel te zien en te leren. We weten nu hoe een spouwmuur eruit ziet en wat isoleren betekent.

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl