Feestweek

We hebben een fantastische feestweek gehad.

Maandag was er een spelletjesspeurtocht.

Dinsdag waren we creatief op de Koej-en-Kunstdag.

Woensdag deden we sportief op de sportdag.

Donderdag dansten we de sterren van de hemel.

Zondag was de opening van de MFA en zongen we ons nieuwe schoollied.

4 juni 2015

3 juni 2015

2 juni 2015

1 juni 2015

Sluimerland

Deze twee weken hebben we kunstwerken op school. Het project heet Sluimerland.

De werken zijn gemaakt door Marjolijn Mandersloot, Johan Claassen en Sabi van Hemert. De kunstenaars hebben ieder een eigen manier van werken met diverse technieken en materialen. Zo zien de leerlingen een bronzen beeld, een houten object en een beeld gemaakt van kunststof en lapjes leer.

We kijken goed, we praten erover en maken zelf ook kunst.

Kunstwerk in de klas

De tentoonstelling

De afgelopen weken hebben we in groep 3-4 gewerkt rond het thema "verzamelen'. De kinderen hebben hun verzameling mee naar school gebracht en op 13 mei hebben ze deze tentoongesteld in de foyer van 'De Leenhoef'. Alle kinderen van de andere groepen zijn naar de tentoonstelling komen kijken. Ze toonden veel belangstelling en stelden allerlei vragen aan de verzamelaars. Aan het einde van de ochtend kwamen er veel papa's en mama's, opa's en oma's de verzamelingen bewonderen. Het was er een gezellige drukte zoals u op de foto's kunt zien.  

De kinderen gingen serieus met elkaar in overleg over de verzameling.

Enkele kleuters hadden veel belangstelling voor de skylanders.

En wat schrijf je dan in het gastenboek?

De kinderen hebben hun eigen verzameling mee naar school gebracht.

De rondleiding

Pronkstukken

Verzamelen

Het nieuwe thema is 'verzamelen'.

Veel kinderen verzamelen iets. Enkele voorbeelden: schelpen, stenen, zakmessen en skylanders.

We hebben posters gemaakt waarin we vragen om meer spullen om onze verzamelingen uit te breiden.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan een expositie in Oogenlust. Hier was  een mineralenverzameling. We zagen o.a. kristallen, amethisten en grote schijven versteend hout.

Chauffeurs en rondleider Harjo Neutkens bedankt voor dit leuke uitstapje.

Thema 'techniek'

Welke verbindingen ken je? Wat is een snaarwiel? Wat kun je met een pincet? Wat is een haaknaald? Wat is een wielas? Vragen, vragen en veel antwoorden. Techniek is een breed onderwerp. Kinderen kijken filmpjes over techniek bijv. tandwielen in je fiets.  Hun woordenschat wordt uitgebreid. Ze verzinnen verhalen over hun uitvinding. Ze werken met gereedschap (timmeropdracht). Verder worden er bruggen gebouwd van U-profielen van papier en kaplablokken.

Thema techniek

Thema op het podium

Impressie streetwise 2015

Op woensdag 25 februari hebben we in Steensel deelgenomen aan de verkeersactiviteit Streetwise.

De kinderen hebben genoten van de activiteiten zoals u kunt zien op de foto's.

Een gezellig feestje

De laatste keer carnaval vieren in het oude gebouw van de Leenhoef. Het was erg gezellig!

Carnaval 2015

Piraten

We hebben het thema 'piraten' afgesloten.  We hebben flessenpost ontvangen van 2 piraten en hebben brieven terug geschreven. Met behulp van onze tips hebben de piraten een nieuw schip kunnen bouwen. Bij de handvaardigheidsles hebben we in tweetallen een kijkdoos gemaakt. Een kind uit groep 3 werkte samen met een kind uit groep 4. Dat ging erg goed. Er kwamen veel creatieve vondsten op het thema 'onderwaterwereld'.

Ik help jou en jij helpt mij

Samenleven is samenwerken

Kerstviering 2014

De laatste lesdag in de oude school.

Na een kerstspel in de kerk, waarbij kinderen uit groep 3 en 4 engelen of herders speelden en er mooi werd gezongen, liepen we naar de Leenhoef. Hier kregen we worstenbroodjes en iets te drinken. De kinderen konden iets moois knutselen voor de grote kerstboom die op het dorpsplein wordt gezet. Ook was er een kerstbingo. Vervolgens liepen we door de regen terug naar de oude school. Daar mochten we met krijtjes op de vloer tekenen en onze namen op de muren schrijven.  Toen we door de voordeur naar buiten liepen, was er een knal en viel er confetti over ons heen. De kinderen van de andere groepen hadden poortjes gemaakt. Daar liepen we onderdoor. Onze kerstvakantie was begonnen!

We zingen over delen, delen

Verhuizen 18 december 2014

Voor het eerst in de nieuwe klas. Blauw is onze kleur. We hebben mooie tafels en stoelen.

De klas is al aardig leeg. Geen digibord en computers meer. Veel boeken zitten al in dozen. En omdat het tekenpapier ook al is ingepakt, zijn we maar op de muren gaan krijten!

Aankomst sint

Optredens voor sint

Sinterklaastijd

Vol verwachting klopte ons hart. Zou hij wel komen? Gelukkig stapte sinterklaas samen met een bouwvakker het schoolplein op en kon het feestje beginnen. In onze groep zijn vele leuke optredens voor de sint gedaan: dansjes, goocheltrucs en een toneelstuk. Voordat sint wegging, kregen we ook nog leuke cadeaus.

Nog meer foto's van ons uitstapje

Dat ging naar Den Bosch toe zoete lieve....

28 oktober was de afsluiting van het thema 'Nederland'. In Best stapten we in de trein. Na aankomst in de hoofdstad van Brabant liepen we naar de St. Jan. Die gingen we beklimmen. Wauw, wat veel smalle treden en wat hoog gingen we. Het luiden van de grote klokken was sensationeel.  Veel gezien en geleerd. Kortom een geslaagde excursie in Den Bosch.

Naar de bieb

Wij zijn naar de bieb geweest. Daar werd ons geleerd dat er verschilldende soorten boeken bestaan bijv. informatieboeken, stripboeken, prentenboeken. De mevrouw van de bieb las een leuk verhaal voor en we deden tot slot nog een soort 'ren je rot'.

De verkeersochtend

Kracht en beweging

Techniek

Mad Science show

De gekke professor van Mad Science leerde ons van alles over bewegingen

Meet de tijd

Op 19 september stond de dag in het teken van tijdmeten. De dag werd geopend met een verhaal over pad en kikker. Daarna werd kort gefilosofeerd over tijd. Om 9:00 uur gingen de wekkers af die de kinderen hadden meegenomen. We zochten ook uit in welk seizoen we jarig waren en legden de data in de goede volgorde. In de speelzaal deden we allerlei spelletjes met de zandloper: de tijdvanger. Tongbrekers vonden de kinderen erg leuk: Voorbeelden: 'Ping pingpongde de pingpongbal naar Pong en Pong pingpongde de pingpongbal naar Ping'.... of boterklontje, boterklontje ...  Verder hebben we slingers van paperclips gemaakt, er iets zwaars aan gehangen en gekeken hoeveel slingerbewegingen er in een minuut gemaakt konden worden. Het was een geslaagde rekendag.                                               

 

 

Schoolreis was gezellig en leerzaam

11 september 2014

De schoolreis was super. We gingen naar de struisvogelboerderij. Diverse kinderen uit onze groep mochten ook struisvogels voeren. In het bos bij de blokhut van Steensel deden we leuke bosspelen: het medicijnspel en het postbodespel. Het mooie weer maakte alles nog leuker!

Informatie

Groep 3 en 4

Augustus 2014

Groep 3-4 is van start gegaan met 25 kinderen.

Juf Annie staat maandag, dinsdag en woensdag voor de groep.

Juf Sabine is er op donderdag en vrijdag.

Op maandag en vrijdag gaan we naar de gym. Op dinsdag is er bieb.

 

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl