Planten

Afgelopen donderdag 26 mei zijn we naar tuinen in het dorp gaan kijken. We hebben verschillende planten gezien. Daarnaast zijn we ook even naar Floris geweest en hebben alle kinderen even naar de planten in de kas mogen kijken. De kinderen merkten dat het warm was in de kas. We hebben ook naar de schooltuin gekeken waar verschillende planten stonden zoals aardbeienplanten, venkel, watermeloen, etc. De kinderen mogen op verschillende dinsdagen in de schooltuin werken. Bij meester Ton mogen de kinderen ook verschillende dingen zaaien en leren ze hoe ze dit moeten doen.

Thema 'van graan tot brood'

Als onderdeel van het thema hebben we een bezoek gebracht aan het bakkerijmuseum in Luijksgestel.

En als afsluiting ervan hebben we samen met groep 1-2 een high tea voor de moeders georganiseerd als moederdagcadeau.

Zoals u ziet was het gezellig!

Pasen

In de week voor Pasen hebben we proefjes met eieren gedaan en op witte donderdag hebben we een bezoek gebracht aan de kerk en daarna hebben we samen in de groep geluncht. Wat gingen die broodjes er goed in.

Hondjes

Op 18 maart komt er 's middags zomaar een mevrouw uit Knegsel naar school met een aantal jonge hondjes. We hebben ze buiten op de speelplaats lekker kunnen knuffelen.

Bezoek aan de Muzenval

Op 17 maart brengen we als afronding van het cultuurproject met de groep een bezoek aan de Muzenval, waar we een optreden bijwonen van het artiestenduo TOEAC.

Interview

Binnen het thema 'Tijd' hebben we op 8 maart ouderen uit Knegsel geïnterviewd. In groepjes hebben we de heren Beerens en mevrouw Witlak vragen gesteld over hun lagere schooltijd en wat ze in hun jeugd na schooltijd deden. We hebben er allemaal erg van genoten.

Carnaval

Voorafgaand aan de carnavalsochtend waren er 3 dagen waarop we al een beetje naar Carnaval mochten toeleven. Op dinsdag was het de dag van het 'rareharenkapsel'. We vonden het de moeite waard om het vast te leggen. Zoals u kunt zien trekken we er ook nog 'rare bekken bij'.

Op excursie naar het Oertijdmuseum in Boxtel

Op 26 januari zijn we met groep 1 t/m 4 op excursie geweest naar het Oertijdmuseum in Boxtel. We konden zelf op een dino klimmen.

We mochten in een grote zandbak heel voorzichtig fossielen van een dino blootleggen.

schrijfdans 'de vulkaan'

Tijdens het thema 'Dino's' hebben we deelgenomen aan groepsoverstijgende activiteiten. Hier zie je ons samen met kinderen uit groep 1-2 aan de slag 'tijdens de 'Schrijfdansactiviteit'. In de gymzaal begonnen we met te bewegen op muziek van 'de vulkaan'. Daarna gingen we deze bewegingen ook op papier weergeven.

Techniek

Tijdens het thema 'Dino's' zijn we met techniek aan de slag gegaan. We hebben allemaal de boormachine mogen hanteren. Meester Ton kwam ons daarbij helpen.

Modeshow voor de Sint.

Tijdens het thema 'kleren en feesten' hebben we voor Sinterklaas een modeshow gehouden. Vooraf hadden we in tweetallen, de tekst die we tijdens de modeshow voor zouden lezen, geschreven. Voorafgaand aan de show hebben we die samen nog even goed geoefend en toen we de Sint verwelkomd hadden, ging de modeshow van start. Alle mannequins presenteerden zich in verschillende creaties op de catwalk.               Sinterklaas en de pieten hebben er net als wij erg van genoten.

Muziekles van juf Karin

De afgelopen weken hebben we op vrijdag muziekles gekregen van juf Karin. Tijdens de muziekles mochten we ook met allerlei muziekinstrumenten aan de slag om bepaalde ritmes op te laten horen. Dat vonden we erg leuk.

Wat klinkt het goed.

In de maat blijven vraagt opperste concentratie.

We maakten een kriebelbeestjesboek voor groep 1-2.

Tijdens het thema 'boeken' rond 'de Kinderboekenweek' hebben we over 'kriebelbeestjes' gewerkt. Nadat de juf een informatiefboekje aangeboden had over spinnen, gingen we filmpjes en boeken bekijken over het kriebelbeestje waarover we in tweetallen wilden gaan schrijven. De informatie die we vonden gebruikten we om een woordweb mee te vullen. Vervolgens schreven we er een informatieve tekst over. We mochten er ook twee plaatjes bij zoeken op internet. Alle verhaaltjes samen bundelden we tot een infoboekje. We hebben het aangeboden aan groep 1-2. Die waren er erg blij mee

Het cadeautje wordt voorzichtig uitgepakt.

De 'buren' komen voorlezen!

In het kader van de kinderboekenweek kregen we op dinsdag 6 oktober bezoek bij ons in de klas.

Het waren oma's en ze kwamen ons voorlezen! Dat vonden wij wel een goed idee. Deze oma's komen elke dinsdag bij elkaar in het Oudersteunpunt in de Leenhoef en zijn dus eigenlijk onze buren.  

Elke oma kreeg een groepje kinderen. Nadat de kinderen en oma's aan elkaar verteld hadden wie ze waren werd er aandachtig geluisterd naar het verhaal. Ook werd er samen over de inhoud van het boek gepraat. Na afloop hebben we nog gezellig samen wat gedronken er werden we ook nog getrakteerd op een koekje. We hebben er erg van genoten en we hopen natuurlijk dat de oma's nog vaker op bezoek komen en samen met ons leuke activiteiten gaan ondernemen.

Het schooluitje

Op 22 september zijn we met de kinderen van groep 3 t/m 8 per bus naar het openluchtmuseum geweest. Daar hebben we gezien hoe de mensen vroeger leefden. De kinderen volgden in groepjes 3 workshops. Zo konden ze zien hoe papier gemaakt wordt; gingen ze als boeren en boerinnen aan de slag op de boerderij; kregen ze les op school en hebben ze de witte was gewassen zoals dat vroeger gebeurde.

We starten met de hele groep bij de juf in het schooltje

We luisteren naar de juf in het donkere schooltje.

We gaan de was wassen.

De was ligt op de bleekweide en wordt met water besprenkeld.

Het hout bij de boerderij moet netjes opgestapeld worden.

En maar pompen.

Twee emmertjes melk halen....

Het melken van de koe was een heel karwei.

De tractor werd aan alle kanten bekeken en als je erop zit voel je je een echte boer.

Wij zitten dit schooljaar in groep 3/4

Informatie

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl