Ouderbedankochtend 30 juni

Op woensdagochtend 30 juni was er de jaarlijkse bedankochtend voor de ouders die op wat voor wijze dan ook geholpen hebben. Mede dankzij hun geweldige inspanningen konden we ook dit jaar weer veel leuke en leerzame activiteiten voor de kinderen realiseren. Deze keer geen gebak, maar een heerlijk aangekleed tapasbuffet met presentaties. Dit alles werd door de kinderen van groep 1 t/m 8 verzorgd. De bijdrage van Groep 5/6 bestond uit pittige gehaktballetjes, een gemengde salade en een overheerlijke zalmsalade.

 

Drama les.  

Wij gaan op schoolreis!  YES!

 

 

Verjaardag juffen

Op 6 maart waren de juffen jarig en dat hebben we gevierd op 28 april. Het thema was; 'Ik hou van Holland' met spelonderdelen die we allemaal wel kennen van het gelijknamige tv-programma. Zo hadden we een paar prachtige optredens, deden we het verjaardagsspel, gevolgd door oud-Hollandse spelletjes. Tot slot werd er ook flink op los 'geroddeld'. Hier en daar was al wat rood , wit,  blauw en oranje te zien. Alvast een voorproefje voor koninginnedag. Het was een gezellige dag!!

Samen met een aantal ouders hebben we 20 april de molen in Luyksgestel bezocht.
In drie groepjes verkenden we de molen. We werkten met een info-boekje, we kregen een rondleiding van de molenaar en mochten zelf graan malen.  
En dat was natuurlijk het leukste.   Jammer dat er geen wind stond, anders hadden we ook het geluid van de draaiende wieken kunnen horen.

Maar....het was een fijne dag en een mooie afsluiting van het thema. 

Thema planten

Thema planten zijn we gestart met de boomplantdag op 23 maart. 

We hebben zelf plantjes verzorgd in de klas, maar ook in de tuin. De kinderen waren erg enthousiast.
 
Proefjes gedaan met witte anjers, die oranje werden. We hebben wortelmannetjes gemaakt, naar voorbeeld van de Mandragora plant. 

Van 14 maart t/m 21 april  zijn we bezig geweest met planten. Planten in het algemeen, planten in huis, tuin en bos. Planten in de wei en op de hei. En tot slot de plantengordels. Het laatste hoofdstuk sloot mooi aan bij het thema Afrika-Azië.

Korfbaltoernooi

Op woensdagmiddag  20 april werd er in het kader van de nationale sportweek namens de gemeente Eersel een korfbaltoernooi georganiseerd voor alle kinderen van de bovenbouw
Het toernooi werd gehouden op het sportveld in Knegsel. Een thuiswedstrijd dus voor de kinderen van Meester Gijbels.
Of het daar aan heeft gelegen dat we als school zo goed uit de bus zijn gekomen blijft natuurlijk de vraag, maar van alle deelnemende teams hebben 2 teams van onze school toch maar mooi een eerste plek behaald.
Het winnende team van groep 7/8  werd vertegenwoordigd door  Jurian, Ruben, Tim, Cas, Max, Rick, Sven en Roy.
Onder de deelnemers van groep 5/6 waren het  Maartje, Imke, Mirte, Joël, Julia en Thomas die de beker in de wacht sleepten.
Namens ons allemaal: Proficiat!!!
Voor alle andere deelnemede kinderen was er een kleine attententie en gratis ranja en fruit.
We kunnen terugkijken op een sportieve en zonnige dag met veel stralende kinderen en ook veel publiek!!
Fijn dat er zoveel belangstelling was.
Nu maar hopen dat de sportdag volgende week net zo geslaagd zal zijn.
 
 
  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl