Juffendag!

Op dinsdag 13 juni hebben we de juffendag gevierd. In de klas zijn de juffen goed verwend door alle kinderen.
We zijn op de fiets naar zorgboerderij "De Keldershoeve" gegaan en hebben daar een rondleiding gekregen van Lars. Hij is de zoon van juf Ilse. Lars heeft ons vanalles verteld over de dieren en hun dagelijkse verzorging. Iedereen luisterde heel aandachtig naar wat hij te vertellen had.
We hebben genoten van een lekkere wafel met slagroom en daarna zijn we naar "De Hazewinkel" gefietst. Daar hebben we gespeeld, een gezonde snack gehad en het spel "Ren je rot" gedaan, juf Denise had dit georganiseerd. Het was een hele leuke ochtend! 

Dylan heeft een zusje!

Dylan uit onze groep heeft een zusje gekregen, hij is super trots!
Hij heeft ons getrakteerd op lekkere snoepjes: roze natuurlijk! ;)

Juf Linda op bezoek met baby Ries!

Juf Linda is op school geweest met haar zoontje Ries, we vonden het súper leuk dat ze ook in onze klas op bezoek is geweest! We wilden de kleine Ries natuurlijk heel graag bewonderen!
We wensen juf Linda en Roel heel veel geluk toe met hun zoontje Ries!

Alles-in-1: Europa

De afgelopen periode hebben we gewerkt met het thema "Europa"!
We zijn vanalles te weten gekomen over verschillende landen: hoe de mensen leven, hoe het landschap eruit ziet, het werken met de atlas.
We hebben werkstukken gemaakt over een land uit Europa: sommige kinderen hebben een powerpoint presentatie gemaakt, andere kinderen een papieren werkstuk voor in het portfolio. Er is hard gewerkt!
Hieronder zie je een foto van Europese bouwwerken. Herken je de Eifeltoren, Arc de Triomphe, Big Ben, Toren van Pisa? Mooi gemaakt door de kinderen van groep 5-6! 

Blaasbende

We hebben deelgenomen aan het muziekproject "De Blaasbende".
In februari en maart hebben we iedere dinsdag les gehad van Christianne Celis, dat waren super leuke lessen! De kinderen hebben dankzij haar enthousiaste lessen leren blazen op trombones, trompetten, bugels, hoorns en altsaxofoons, super knap!
We hebben het project afgesloten met een concert in de Leenhoef, samen met het jeugdorkest van Heide Echo. Er zijn veel mensen komen luisteren, het was een top avond! 

Boomplantdag

Op woensdag 22 maart stond de Boomplantdag op het programma.
Er zaten 800 jonge boompjes in de aanhanger: een flinke klus dus! We hebben ze samen met groep 7-8 bijna allemaal geplant. 
In de klas hadden we al uitleg gekregen en vandaag mochten we dus in de natuur aan de slag. We hebben de boompjes geplant in een bos vlakbij de bosschuur in Wintelre. We zijn verwend met heerlijke chocomel en de stralende zon! Het was een super leuke ochtend! 

Carnaval in groep 5-6!

In de aanloop naar carnaval hebben we een "anders dan anders" weekje gehad!
Op maandag had iedereen gekke sokken aan, op dinsdag deden we vanalles andersom, op woensdag deden we het lekker rustig aan in onze pyjama's en op donderdag hadden we allemaal iets leuks op ons hoofd!
Leuke dagen om alvast lekker in de carnavalsstemming te komen! Alaaaaaaf! 

Pyjama-dag

Andersom-dag

Gekke-sokken-dag!

Sinterklaasviering

Op maandag 5 december werd de klas helemaal vol gezet met surprises!
Iedereen vond het erg spannend... wat zou er in het gedicht staan? Welke suprise is voor mij?
We hebben eerst de Sint en zijn Pieten een warm welkom gegeven op het schoolplein. Gelukkig hoorde hij ons luid zingen, zodat hij wist waar hij moest zijn! ;)
We zijn bijna de hele dag bezig geweest met het uitpakken (maar vooral bewonderen) van alle mooie surprises. Wat een heerlijk dagje! We hebben ervan genoten! 

Wat een schitterende surprises!!!

De Sint las een gedicht voor dat hij speciaal voor ons heeft geschreven:

Floris, Loek en Tijn hadden zelf een poppenkastvoorstelling bedacht:

Mats en Staf hebben de Sint en zijn Pieten hun muzikale talent laten horen:

Dans van een aantal meiden, super knap:

Gouden Eeuw: crea-middag bovenbouw

Elke dinsdagmiddag gaan we met alle kinderen van de bovenbouw op een creatieve manier aan de slag. De kinderen kunnen uit allerlei workshops kiezen die passen bij het thema van Alles-in-1 "De Gouden Eeuw". Wat maken ze mooie werkjes!

Gouden Eeuw: Powerpoint presentaties

De kinderen zijn razend enthousiast aan de slag gegaan met de volgende opdracht: maak een Powerpoint presentatie van de info tekst, gebruik hierbij alleen afbeeldingen, geen tekst. Er werd volop gespeurd naar de belangrijkste woorden van de tekst en naar geschikte afbeeldingen.

Wat hebben ze dit knap gedaan! We hebben aan het einde van de les 5 hele goede presentaties bekeken, complimenten voor de kids!

Samen leren

Samen de samenvatting lezen en de belangrijkste woorden kleuren, elkaar vragen stellen over de tekst: zo zijn we goed voorbereid op de toets van Alles-in-1!

Verkiezing voor de kinderraad

In oktober hebben we de verkiezing voor de kinderraad gehouden. Een aantal kinderen vond het leuk om kandidaat te zijn. 
We hebben allemaal gestemd op de kandidaat die we het beste vonden. Het was heel spannend, de kandidaten wilden allemaal heel graag in de kinderraad om de klas te vertegenwoordigen...! De stemmen zijn geteld, en de kinderen die in de kinderraad zitten zijn......................... Lieke en Tijn!!!
Heel veel succes in de kinderraad! 

Wij zijn groep 5-6 en zijn super trots op onze groep!

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl