Voorleeskampioen 2018

De voorleeskampioen van onze school is Juul Magielse!!!

Zij zal onze school gaan vertegenwoordigen tijdens de voorronde van de gemeente Eersel. Juul is deze ochtend de strijd aan gegaan met Staf, Lena, Lonne, Bart, Lars, Lieke & Kim voor de felbegeerde titel Voorleeskampioen 2018. Ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan en prachtig voorgelezen. Onze complimenten hiervoor.  

De jury had uiteindelijk de zware taak om de uiteindelijke winnaar of winnares aan te wijzen. 

Juul hartelijk gefeliciteerd! Wij zijn allemaal super trots op jou! Laat ze in Eersel maar eens een poepie ruiken!

De strenge ;) maar rechtvaardige jury!

Staf

Bart

Lena

Lieke

Lars

Juul

Kim

Lonne

De verkiezingen voor de kinderraad

Ja wie gaan onze groep vertegenwoordigen in de kinderraad?! Een heleboel kinderen zagen dit wel zitten en hebben duidelijk uitgelegd aan hun klasgenoten waarom ze nu juist op hén moesten stemmen! Door alle mooie presentaties en kunstwerken werd het kiezen extra moeilijk gemaakt.

Alle kinderen hebben een stembiljet ingevuld: ze mochten een stem uitbrengen op een leerling uit groep 7 en een leerling uit groep 8.

Even later werden alle stemmen geteld.... 

Bart Wouter & Lonne Bartholomeus gaan onze groep dit schooljaar vertegenwoordigen in de kinderraad!! Wij wensen jullie heel veel succes en plezier toe! Wij hebben het volste vertrouwen in jullie!!

Thema Bouwen

We zijn volop bezig met het thema bouwen. De kinderen hebben al vanalles geleerd over materialen, isoleren, de fundering, figuren, zwaartekracht en ga zo maar door. Deze week zijn we gestart met het bouwen met eten. Hoe maak je een brug van spagetti en spekjes? Of de Eiffeltoren? Hoe metsel je een kasteel met twee torens van suikerklontjes? Of hoe metsel je een piramide van suikerklontjes? De kinderen hebben al ontdekt dat je eerst een plan moet hebben voordat je met bouwen begint. Anders kan het weleens mis gaan met het bouwwerk.  

Gruwelijk eng!

Van 4 oktober t/m 15 oktober is het weer zover: de kinderboekenweek! Dit jaar is het thema 'Gruwelijk eng'. Tijdens de crealessen zijn we in groepjes aan een monster aan het werken. Eerst hebben we samen een ontwerp gemaakt. Daarna heeft iedereen zijn eigen deel vorm mogen geven en deze geschilderd. Hieronder zie je de verschillende resultaten. Durven jullie nog binnen te komen in groep 7/8??

Talentendag Rythovius College

Op vrijdag 13 oktober zijn we een kijkje gaan nemen op de talentendag van het Rythovius College. Verschillende lessen volgen, wisselen van lokaal, steeds weer een andere docent en pauze houden met heel veel kinderen tegelijkertijd.... Een leuke en spannende dag!

Kamp Vught

Schooluitje Toverland

Op dinsdag 26 september zijn we met alle kinderen van groep 3 t/m 8 naar Toverland geweest. Met de bus zijn we richting Sevenum vertrokken, dat was al erg gezellig!
We hebben ons erg goed vermaakt door alle gave attracties: het was écht een TOP dag!

Klaar voor de start!!

Schooljaar 2017/2018 gaat weer van start. Potloden (check), pennen (check), gummen (check), methodes (check), tafels (check), stoelen (check), meester Daan (check), juffrouw Linda (check), goede zin (check).... Check check dubbel check. 

Laat de kinderen maandag maar komen want wij zijn er klaar voor! Op naar een topjaar! 

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl