Floriade Rabo Kids Experience!

Op maandag 16 april zijn we met groep 5-6 en groep 7-8 naar de Floriade in Venlo geweest. Dit werd gesponsord door de Rabobank.

's Ochtends met de bus vertrokken, dat was al heel gezellig!
Ook op de Floriade hebben we ons prima vermaakt, er was vanalles te zien en te doen. Vanuit de kabelbaan was het park mooi te overzien.
We hebben mee gedaan aan een workshop "Uit je bol met een bloembol". De kinderen hebben zinken emmers gevuld met bloeiende bloembollen. Super mooie werkstukjes zijn het geworden! Was wel even flink sjouwen naar de bus met het eindresultaat...

Zie hieronder wat foto's van deze gezellige dag!

Carnaval 2012

Ook dit jaar was het weer een groot feest!

Zie hier de jeugdprins en zijn gevolg.

Afsluiting thema Australië, Amerika, Antarctica en de Oceanen

Het derde thema van dit schooljaar van Alles-in-1 hebben we afgesloten met het maken van mooie werkstukken en lekkere hapjes.

Zie hieronder de foto's!

Excursie HOME

De afgelopen weken zijn we bezig geweest rondom het thema "De middeleeuwen". De afsluiting was dit keer een excursie: we zijn met de groep 5-6 en groep 7-8 naar het Historisch Openlucht Museum Eindhoven geweest. Daar hebben we verschillende activiteiten gedaan, zoals: kaarsen maken, graan pletten, appeltjes roosteren boven een vuurtje, munten slaan, een beitel maken, hout hakken.

Het was een hele mooie en passende afsluiting van het project, fijn dat dit mogelijk was! Ook fijn dat er voldoende vaders en moeders bereid waren om de kinderen te vervoeren en te begeleiden in het museum! Bedankt hiervoor!

Surprise in groep 7-8!

Maandag 5 december hebben we een hele gezellige dag gehad: suprise! Ook is de Sint met zijn Pieten nog even op bezoek geweest. De kinderen hadden allerlei optredens voorbereid: dans, muziek, het viel in de smaak bij de Sint!

De kinderen hadden ontzettend mooie surprises en gedichten voor elkaar gemaakt, iedereen ging helemaal tevreden naar huis.

Schooluitje Bosschuur Wintelre!

We zijn met de hele school naar de Bosschuur in Wintelre geweest. Groep 5 t/m 8 heef een GPS-tocht gelopen. Een GPS-tocht is een tocht met een elektrisch kompas. Je moest onderweg een parfum maken en vragen beantwoorden. We hebben ook levend stratego gedaan in het bos.

Groep 1 t/m 4 hadden een speurtocht gelopen met de boswachter (Harrie). Hij vroeg: ‘Weet iemand hoe het kleinste vogeltje ter wereld heet?’ Weet u het misschien? Groep 1 t/m 4 wel! Het is het goudhaantje, er passen 2 vogeltjes in een luciferdoosje! Alle groepen hadden een hut! Zelfs een paar juffen deden mee, dat was echt heel grappig! Daarna hebben we frikadellen en knakworstjes boven het vuur gebakken, dat was heel lekker! En op het einde gingen we allemaal bezweet en vrolijk naar huis.

Groetjes Bente Janssen en Anouk Ketelaars

____________________________________________________________ 

Met de hele school zijn we 29-09-11 naar Boschuur de Meren geweest, Gr.5t/m8 zijn met de fiets gegaan, en Gr.1t/m4 met de huifkar. We hadden veel geluk met het weer, en iedereen vond het leuk. Gr.5t/m8 heeft een gps (GlobalPositionSysteem) tocht gehad, en levendstratego. Gr.1t/m4 hebben een speurtocht gehad met de boswachter, en hutten gebouwd van takken en boomschors, iedereen was héél erg vies geworden, maar dat geeft niks.

Rond half 2 heeft de boswachter een vuurtje gemaakt en daar frikadellen en knakworsten op gebakken, ze waren heel lekker. Daarna zijn we weer aan gefietst.

Gemaakt door: Roy Seuntiëns

____________________________________________________________

Op donderdag 29 september zijn we met de school naar de blokhut in Wintelre geweest. Groep 1t/m4 ging met de huifkar en groep 5/8 met de fiets. Het was er erg leuk. Toen we er aan kwamen was Harry Hoppenbrouwers er al, hij vertelde wat we die dag gingen doen. Groep 7/8 begon met de gps tocht en de anderen mochten vrij in het bos spelen. De gps was leuk, vooral het gps apparaatje; hij wees je de weg. Met de gps tocht moesten we ook nog dingen voor een parfum zoeken het moest naar bos ruiken ze roken heel lekker.

Daarna was groep 5/6 aan de beurt voor de tocht, daarna mocht iedereen vrij spelen. Er zijn veel hutten gebouwd en flink water gepompt. We mochten ook nog een lekker broodje frikadel eten, die had Harry Hoppenbrouwers gemaakt, ze waren heel erg lekker. Op het laatst was er nog een spel: levend stratego, dat was heel erg leuk.

Toen zijn we weer naar huis gefietst.

Made by Teun Willems en Koen Brom

Pelgrimeren

Op donderdag 15 september heeft groep 7-8 een pelgrimstocht naar Vessem gemaakt. Met een goed gevulde rugzak zijn we vertrokken in kleine groepjes. Elk groepje had een eigen begeleider.

In Vessem werden we bij de pelgrimshoeve Kafarnaüm welkom geheten door broeder Fons. Hij vertelde ons een verhaal over pelgrims en we staken samen een kaars aan.

De kinderen hebben ook een rondleiding door de pelgrimshoeve gekregen, een dvd over pelgrims gekeken, en we zijn in de kunstkamer geweest. Daar gaven we een brandende kaars aan elkaar door en hebben we elkaar iets moois toegewenst.

Na onze lunch zijn we naar de Jacobushoeve gewandeld. Daar hebben we bij het kruis (Cruz de Ferro) onze steen neergelegd. Op deze steen hadden de kinderen een persoonlijk woord geschreven. Sommige kinderen gaven bij het wegleggen van deze steen uitleg over dit woord. Dit maakte nogal wat los bij de kinderen, mooi hoe respectvol ze hiermee zijn omgegaan.

We zijn ook in het stiltecentrum van de Jacobushoeve geweest. Er was een rots te zien waar water uit stroomde én er brandde een klein lichtje. Het symboliseert de 4 elementen.

Tot slot zijn we terug naar school gewandeld. We hebben de dag afgesloten op het schoolplein. De kinderen kregen een kaars en een pelgrimsbewijs.

Het was een bijzondere, mooie dag. Daar willen we de begeleiders hartelijk voor bedanken! Met hen zijn de kinderen tot mooie gesprekken gekomen. We zullen ons deze dag blijven herinneren en er af en toe nog eens op terug komen in de klas.

Verkeersochtend

Op woensdag 21 september heeft groep 7-8 deelgenomen aan de verkeersochtend, georganiseerd door de werkgroep verkeer van gemeente Eersel. Het was een erg interessante, leerzame ochtend.
Hieronder een verslagje van een leerling.

"We gingen op de fiets naar de basisschool in Vessem. Daar had je op een plein verschillende dingen waar je met je groepje om de beurt heen ging.
De onderdelen waren: EHBO, brandweer, politie en de dode hoek van grote voertuigen.
Toen we alle onderdelen hadden gedaan kregen we een beker sinas, cola of appelsap. We kregen ook een koekje. Toen fietsten we terug naar school.
Ik vond het een topdag! Rein."

Schoolontbijt

Op vrijdag 4 november hebben we mee gedaan aan het Nationaal Schoolontbijt.
Dat was een gezellige activiteit in de klas en vooral... erg lekker!
Heerlijke verse broodjes, krentenbollen, broden met lekker beleg.
We hebben gepraat over het belang van goed ontbijten. Je verbrandt veel energie op school (ja ja, er wordt hard gewerkt in groep 7-8!)  ;)
Dus dan moet je zorgen voor een goed ontbijt voordat je naar school komt.
Gelukkig zit dat wel goed in groep 7-8!

Voorleeswedstrijd: Lana Willems kampioen van onze school!

Op vrijdag 18 november deden 11 leerlingen van groep 7-8 mee aan de voorleeswedstrijd. Ze hadden zich erg goed voorbereid en waren wel een beetje zenuwachtig! Maar wat hebben ze het allemaal goed gedaan!

Samen met juf Susan hebben de juryleden (alle kinderen van de klas) de voorlezers beoordeeld.... Lana Willems kwam als beste voorlezer van onze groep uit de bus!!!
Ze leefde zich erg goed in, dat was wel te horen! Iedereen was geboeid aan het luisteren naar het stukje dat ze heeft voorgelezen.

Lana, super knap gedaan! Gefeliciteerd! Veel succes in de volgende ronde!

Hieronder zien jullie een foto van onze trotse voorleeskampioen (helaas is de foto wat wazig..)

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl