Peanutbaltoernooi

Donderdag 28 en vrijdag 29 mei was het dan eindelijk zover: “Het peanutbaltoernooi voor de schoolverlaters.” Groep 8 had er ontzettend veel zin in. Vol goede moed en zin vertrokken we op de fiets richting Veldhoven. Daar eenmaal aangekomen ontvingen we het wedstrijdschema en konden de wedstrijden beginnen. Het viel niet mee die dag. Wij waren niet de enige die fanatiek aan het toernooi begonnen waren. De eerste 4 wedstrijden konden we helaas niet winnen al hebben we het onze tegenstanders niet gemakkelijk gemaakt hoor. De 5de wedstrijd speelde we gelijk en de 6de wonnen we. Milou gaf tijdens de laatste wedstrijd aan: “Zo we zitten er eindelijk lekker in. Wel jammer dat dit de laatste wedstrijd is.” Het was een leuke dag en de kinderen sleepte behoorlijk wat sportiviteitspunten in de wacht. Vrijdag werden we ingedeeld in poule 7. Helaas maakte we geen kans meer op de “echte” prijzen, maar dit kon de pret niet drukken. Onder leiding van wederom een super aanmoedigingsteam van ouders ging groep 8 van start met de eerste wedstrijd van die dag. Er werd sportief en fanatiek gespeeld. Ook juffrouw Susan, Hein, juffrouw Marianne en de kinderen van groep 7 kwamen de kinderen van groep 8 aanmoedigen. Ook de kinderen onderling moedigden elkaar goed aan en de eerste wedstrijd werd gewonnen. Daarna volgde er nog 4 wedstrijden die gewonnen werden en ook de sportiviteitspunten logen er niet om. Het ging goed! Nee, het ging super goed! Op de lijsten zagen we dat we in onze poule bovenaan stonden. We konden poulewinnaar worden. Het team van de Meester Gijbels ging helemaal voor deze eer. De laatste wedstrijd bracht daardoor wat meer spanning met zich mee. De kinderen deden hun uiterste best, maar dat deed de tegenpartij ook, want ook zij konden poulewinnaar worden. Tot de laatste minuut bleef het ontzettend spannend. De laatste slagman van het andere team gaf de bal een hengst en wist er zo voor hun team een homerun uit te slaan. We verloren op een haartje na. Even was er een korte teleurstelling, want we dachten dat we de poule hierdoor helaas niet hadden gewonnen. Dit bleek na de puntentelling niet het geval te zijn. We stonden bovenaan in de poule, met het meeste aantal punten en kregen tijdens de prijsuitreiking een beker(tje). Ook op gebied van sportiviteit had de groep het heel goed gedaan. De kinderen stonden in de top 10 en dat is erg knap als er zo’n 50 teams meedoen. Moe maar voldaan zijn we na de prijsuitreiking terug naar school gefietst. Het waren twee super dagen!

 

Groep 7-8 naar het Rijksmuseum!

Techniekdag: bezoek aan bedrijven Berlingr BV en Faes Group

Thema Planten

Voorleeswedstrijd

4 kinderen hebben deelgenomen aan de Voorleeswedstrijd: Jan, Pleun, Noor en Milou.
Wat hadden ze zich goed voorbereid! Een lastige klus dus voor de jury (bestaande uit alle kinderen van onze groep). Zij hebben via een beoordelingsformulier aangegeven wie hun favoriet was.
 
En de winnaar is: Milou der Kinderen!!! Gefeliciteerd!
Milou gaat onze school vertegenwoordigen in de volgende ronde. Op 21 januari gaat ze proberen om een ronde verder te komen, net als vorig jaar. Want toen was Milou ook al de schoolkampioen!
 
We wensen haar super veel succes toe en gaan haar natuurlijk aanmoedigen in de Muzenval in Eersel!

Sinterklaas vrijdag 5 december

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver. De goede Sint bracht een bezoekje aan de kinderen van de Meester Gijbelsschool. Dit bracht duidelijk de nodige spanningen met zich mee. Verschillende kinderen hadden last van knikkerende knieën en stuiterde rond als stuiterballetjes. In groep 7/8 vormde zich 's morgens vroeg al een rij bij de deur. Alle kinderen mochten om de beurt hun prachtige creaties in de kring neerzetten. Toen alles in de klas stond zijn we met z'n allen de goede Sint en zijn Pieten gaan ontvangen. Na het ontvangst kwamen we de klas binnen, waar we allemaal blij verrast werden door alle mooie surprises. Iedereen had duidelijk goed zijn of haar best gedaan. In de ochtend werd het al snel duidelijk, de kinderen konden niet alleen goed knutselen, maar ze konden ook erg goed dichten. Doormiddel van een loting op het digibord mochten de kinderen om de beurt hun surprise zoeken, hun gedicht voorlezen en de cadeautjes uitpakken. Na het uitpakken mochten ze eigenlijk raden wie de mooie surprise had gemaakt. Iedereen is tevreden en blij naar huis gegaan. Het was een geslaagde Sinterklaasochtend.     

Thema Prehistorie, Grieken en Romeinen

Op dinsdag 4 november hebben we een handvaardigheidles gehad van de moeder van Ties: Patricia. Zij heeft ons een nieuwe techniek geleerd, wol vilten.

Hiervan gaan wij een buideltje maken. Mensen in de prehistorie verzamelden vanalles in een buideltje.
Het viel nog niet zo mee, dat vilten. Maar gelukkig bleef Patricia heel geduldig en komt ze ons volgende week ook weer helpen! Bedankt Patricia!

Verkiezing voor de kinderraad

Op woensdag 1 oktober heeft in onze groep een verkiezing plaatsgevonden voor de kinderraad.
De kandidaten die graag in de kinderraad wilden, hebben zichzelf voorgesteld aan de klas. Ze hebben zelf voor promotiemateriaal gezorgd (een poster) en vertelden waarom iedereen op hen moest stemmen. Dit hebben ze knap gedaan! Elke kandidaat kon dus rekenen op een warm applaus!

Na het voorstellen van alle kandidaten was het tijd om te gaan stemmen.
Ties en Wesley (zij zaten vorig jaar in de kinderraad) hebben stembiljetten gemaakt en hebben een stemhoekje in de klas gemaakt.

Met een rode pen hebben alle kinderen hun stem uitgebracht op de kandidaten uit groep 7 en 8 waarin zij het meeste vertrouwen hebben als vertegenwoordigers van onze klas.
Stem in de stembus... en klaar!

Daarna zijn alle stemmen geteld... best wel spannend...
Vervolgens was het tijd voor de bekendmaking van de nieuwe leden van de kinderraad: Collin en Kira! Wij wensen hen veel succes en hebben er alle vertrouwen in dat zij het heel goed zullen doen in de kinderraad.
De eerste vergadering met juf Marianne staat gepland op donderdag 9 oktober.

 

Informatie

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl