Ries op bezoek

Op de eier bij Jeugdprins Keep

Juffrouw Linda met verlof

Voorleeswedstrijd 2017

Nationale voorleesdagen

Kerst

Sinterklaas

Voorleeskampioen 2016

De voorleeskampioen van onze school is Lonne Seuntiëns.

Zij zal onze school gaan vertegenwoordigen bij de gemeente Eersel. Lonne is de strijd aan gegaan met Job, Lena, Lonne B en Janne voor de felbegeerde titel Voorleeskampioen 2016. Ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan om te winnen. Ze hebben hun stukje voorgelezen aan alle leerlingen van de school. Ze hebben het de jury ook dit jaar weer moeilijk gemaakt. Alle kinderen hebben het fantastisch gedaan! Na goed overleg kwam Lonne als winnares uit de bus.

Presentatie over het Sint Lucas Collega door Kira, Presentatie over het Sondervick College door Raúl

Kira kwam een presentatie geven over haar bevindingen tot nu toe op het Sint Lucas College. Het was leuk om te horen dat het goed met haar gaat en dat ze het enorm naar haar zin heeft op de middelbare school. Alle kinderen kregen de kans om haar vragen te stellen over het voortgezet onderwijs. Waar loop je tegenaan? Heb je erg moeten wennen? Had je snel nieuwe vrienden? Is het spannend om naar een nieuwe school te gaan? Hoe zijn je leerkrachten? Wat is het leukste vak? Wat is het minst leuke vak? En ga zo maar door. Dank je wel Kira voor de leuke presentatie! We vonden het erg leuk om je weer even te zien en te spreken.

Een aantal weken eerder heeft Raúl een presentie gegeven over het Sondervick College. Tijdens de prestantie hebben we uitleg gekregen over de school, het rooster, de leraren, de leuke en minder leuke dingen van de school en het tweetallig onderwijs wat hij op dit moment volgt. Ook Raúl mochten we het hemd van het lijf vragen over zijn bevindingen op school. Bedankt Raúl voor de moeite en de leuke presenatie!

Techniekdag: Lucht

Op woendag 16 november 2016 werden er diverse proefjes gedaan en werkstukken gemaakt rondom het techniekthema "lucht". Zo waren er proefjes rondom de luchtweerstand. Wat is sneller beneden als je ze tegelijk laat vallen? Kan een glas aan een ballon blijven plakken wanneer je die opblaast? En ga zo maar door.

Wij leerde ook nog dat een liter lucht 1,3 gram weegt, 1000 liter lucht weegt dus meer dan een kilo. En alle lucht in ons lokaal is dus zwaarder dan je kunt tillen!!!

Als afsluiting van de dag mochten we verschillende proefjes aan de andere groepen laten zien. Waaronder onze ballonwagens, onze ballonraket, de geurtest, de parachute en de klei enz.

Als slotstuk hielden de opa van Daan en Lonne en de vader van Wouter een wedstrijdje met de bladblazer. Wie kan de bal het dichtst bij de stoel blazen met de bladblazer??

Het was een geslaagde dag! Wij willen graag iedereen, die geholpen heeft om van deze dag een succes te maken, ontzettend bedanken namens alle kinderen uit groep 7/8!! 

De koekjeswedstrijd georganiseerd door Juul & Lena

Vrijdag hadden we een leuke les die georganiseerd werd door Juul en Lena. Zij hadden het idee om een koekjes wedstrijd te houden in de klas. Er kwam nog heel wat bij kijken. Er werd beoordeeld op de samenwerking, de orginele creaties en natuurlijk de smaak. Het werd een hevige strijd tussen de 4 teams. Uiteindelijk ging het groepje van Wessel, Janne, Emma en Ymke er met de eerste prijs vandoor. Het was een leuke, gezellige, lekkere, maar vooral leerzame ochtend! Bedankt Juul en Lena voor dit leuke initiatief.  

De Wethouder op bezoek in groep 7-8

De Wethouder van de gemeente Eersel kwam ons vertellen wat ze allemaal doen bij de gemeente. Hij heeft uitgelegd wat een democratie is en hoe dat precies in zijn werk gaat. Daarna kregen we te horen wat de gemeente precies allemaal doet en waar ze verantwoordelijk voor zijn binnen de gemeente Eersel zoals: wegen, veiligheid, groen, speeltuinen, schoolgebouwen, bouwvergunningen, toerisme, sportvelden, kermis, consultatiebureau en ga zo maar door. De kinderen mochten al hun vragen over de gemeente stellen tijdens de presentatie en daarna. Ook mochten ze aangeven wat ze graag nog anders zouden zien in hun dorp. Als er nog suggesties zijn mogen de kinderen die aan juffrouw Ilona en juffrouw Linda doorgeven, zodat zij ze weer naar de wethouder kunnen doorsturen.

Hoera! It's a boy!!

Juffrouw Linda heeft haar 20 weken-echo gehad en weet of ze een zoontje of een dochtjertje gaat krijgen! Ook voor de kinderen van groep 7/8 was het erg spannend. De meeste kinderen hadden verwacht dat het een meisje zou worden, maar hadden zij ook gelijk?? Samen met de kinderen van groep 7/8 had ze een doos half roze en half blauw gemaakt en versierd. In de doos zaten met helium gevulde ballonnen in de juiste kleur. Samen met groep 5/6 werd het nieuws in de speelzaal bekend gemaakt. Na het doorknippen van de linten en het openen van de doos kwamen er blauwe ballonnen uit de doos. Juffrouw Linda krijgt een ZOONTJE!! Het was één groot feest!!

Cindy heel erg bedankt voor de ballonnen gevuld met helium!! Het was een super geslaagd idee!

Juul en Lena bedankt voor de heerlijke blauwe koekjes!!  

Juffrouw Linda 30! 😨

Hieperdepiep Hoera!!! Juffrouw Linda werd 16 oktober 30 jaar. Juffrouw Linda vond dat best een beetje spannend. Om haar een echt jarig gevoel te geven hadden de kinderen van groep 7/8 de gehele school prachtig versierd met 30 borden, slingers en foto's van de juf. Cindy de moeder van Janne heeft zelfs een prachtige ballontoren voor haar gemaakt. Juffrouw Linda vertelde uiteindelijk dat het haar toch erg was meegevallen om 30 te worden en dat het in tegenstelling tot haar verwachting geen pijn had gedaan.

Bedankt voor alle mooie tekeningen, cadeautjes, verjaardagswensen enz. Door jullie had ik een topdag!!! 

Hoera! Juffrouw Linda is in verwachting! Wij mochten alvast raden of het een jongetje of een meisje wordt.

Juffrouw Linda had een leuk nieuwtje na de zomervakantie. Ze had wel een heel bijzondere vakantiefoto meegenomen. Na 20 weken krijgen juffrouw Linda en haar vriend Roel te horen of de baby een jongetje of een meisje is en wij mogen het dan ook weten!! Om het extra leuk en spannend te maken mogen we alvast het geslacht raden. De meerderheid van de kinderen denkt dat het een meisje gaat worden, maar is dat ook zo?? Nog even wachten en dan zullen we het weten.. Tot die tijd is het spannend!! En moeten we nog even geduldig afwachten.

Kinderboekenweek 2016 Voor altijd jong!

Vandaag is de kinderboekenweek begonnen met het thema Opa's en Oma's voor altijd jong! Om de kinderboekenweek leuk te openen mochten alle kinderen vandaag als Opa's en Oma's naar school komen. Er zaten veel leuke en creatieve opa's en oma's bij. Omdat de oudjes het snel koud hadden, hebben we ze een kopje thee gegeven om weer een beetje op te warmen. Wat was het een gezellige bedoeling. Als klap op de vuurpijl kregen we twee nieuwe boeken voor onze klas cadeau.

Schooluitje 2016

Dit jaar zijn we met alle groepen naar De Bosschuur geweest. Bij aankomst vertelde de boswachter wat we die dag allemaal gingen doen. Van hutten bouwen tot vuurtje stoken en van gezellig samen lunchen tot het besmeuren van de wagen van de boswachter met modder. We wisten niet hoe snel we het bos in moesten komen. Er werden prachtige hutten gebouwd en diepe kuilen gegraven. Na wat uren van inspanning was het tijd voor de gezamenlijke lunch. We kregen heerlijke bossoep, er werden frikandellen gebraden boven het vuur en knakworstjes warm gemaakt in de keuken. Het was erg gezellig en vooral ook erg lekker. Na het eten was het tijd voor een spelletje verstoppertje met de boswachter. Hij zou zich verstoppen in het bos en wij zouden hem nooit vinden. De boswachter had een prachtige verstopplek onder de grond. Als hij geen geluidjes had gemaakt hadden we hem nooit gevonden. Het was een fantastische dag!!  

Kunstdag

Kunst maken met kunstenaars.

De kunstdag was geslaagd te noemen.

We hebben mooie dingen gemaakt.

 

We zijn weer begonnen!!!

Het schooljaar is dit jaar knallend geopend!!! Na wat veegwerk ontstond er een prachtig gekleurd hart van de afgevuurde gekleurde snippers. We gaan er samen weer een topjaar van maken!!!

  • RK basisschool Meester Gijbels
  • Steenselseweg 8
  • 5511 AG Knegsel
  • Telefoon 040-2051537
  • E-mail: info@meestergijbels.nl